Donnie Tükörországban

2010.10.06. 22:11

A Könyvesblog szerzőjétől, Bold_Boytól született egy írás az Alíz-könyvekről és szerzőjükről, Lewis Carrollról, amely végre nem merül ki a "szeretném tudni, milyen drogon volt, mikor ezt írta?"-jellegű megjegyzésekben, és nem áll meg annak felvetésénél sem, hogy a szerző, polgári nevén Charles Dodgson, pedofil lett volna. Ehelyett egy blogon még illedelmesnek mondható terjedelem keretei közt ügyesen végigjárja a kínálkozó lehetőségeket.
Ami miatt egy darkós számára érdekes: tartalmaz egy egész jól kifejtett utalást. A vonakozó passzus:

"Richard Kelly filmjében, a Donnie Darkoban (2001) szintén megjelenik egy fehér nyúl: attól a pillattól pedig a főhős (akit Jake Gyllenhaal alakít) elkezd átlátni a valóság szövetén és teljesen felborul az élete. Van szó itt időutazásról, hipnózisról és pedofil tanárról is, mindez pedig olyan paranoid atmoszférával és sötét humorral vegyül, hogy az még a nagy Dodgsonnak is tetszene."

Azt még megemlíthetjük, hogy a Tükörország-történettel is erős a párhuzam: hiszen Franket sokszor a tükrön át láthatjuk a filmben.

A bejegyzés trackback címe:

https://darko.blog.hu/api/trackback/id/tr802287321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása