Amerikai szépség

2010.10.12. 22:35

Nem is oly rég szereztem róla tudomást, hogy Jake Gyllenhaal is castingolt az Amerikai szépség zakkant szomszéd srácának szerepére.
Azt hiszem a visszautasítása meggyőző ellenérvet szolgáltat a Leibniz-Pangloss-tételre: minden lehetséges világok legjobbikában bizonyára megvalósult volna a Donnie Darko-Enid Coleslaw álompáros. Így sem rossz azért a szereplőgárda, Ricky Fitts szerepében Wes Bentley-vel. AZ milyen világ lehet, ahol Lestert Chevy Chase játsza?
Sam Mendes rendező egyébként később dolgozott együtt Jake Gyllenhaallal, mégpedig a Jarheadben. Ott kicsit máshogy áll a háborúhoz, mint ebben a filmben - persze a forgatókönyv egyik esetben sem az ő munkája.
És hogy mikor jut eszembe leginkább a Donnie Darko, mikor az Amerikai szépséget nézem? Hát a fasorokról, az utcákról, a Pontiac Firebirdről, a halottaskocsiról, a keretről... Mrs. Burnham a fegyvert itt egy szekrénybe rejti - Donnie egy ugyanilyenből keríti elő a maga filmjében. A Mad World-szekvencia eredetije is itt van: mikor Lestert lelövik, mindenkit megmutatnak, mit csinált épp a lövés pillanatában - felváltva az átélt legszebb pillanataival.
Szóval majdnem mindenről képes eszembe jutni. Ennél többször már talán csak a Harcosok klubja. És az életem.

A bejegyzés trackback címe:

https://darko.blog.hu/api/trackback/id/tr662319082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása